Voorjaarskriebels

Voorjaarskriebels

Heb jij ze ook al de voorjaarskriebels? Ze worden bij mij steeds sterker, ook omdat eind van de maand de zomertijd in gaat. Dat betekent dat het voorjaar dan eindelijk weer gaat beginnen! Het zonnetje gaat weer lekker schijnen, overal groeien weer bloemen en de bomen mooi groen. De vogeltjes gaan fluiten, de lammetjes lopen in de wei en de bijen zijn aan het zoemen.

 

Wat doe jij met je voorjaarskriebels? Dit is wat ik ermee doe:

  1. De grote voorjaarsschoonmaak

De winter is weer voorbij en de lente gaat beginnen. De afgelopen maanden zat je liever binnen, en sloeg je alle spullen in huis op. Nu is het weer tijd om met een schone lei te beginnen, en alle troep uit te zoeken. Op een een of andere manier heb ik in de winter altijd meer spullen dan in de lente. Daarom hou ik de grote voorjaarsschoonmaak.


Mocht je nou ook denken, het kriebelt ik wil opruimen en schoonmaken dan heb je hier een paar tips:

  • Ga ruimte voor ruimte af.
  • Beslis van te voren wat je met de spullen gaat doen die weggaan. Breng je alles naar de kringloopwinkel, gooi je het in de prullenbak of verzamel je alles om met een kraam op Koningsdag te staan. Op die manier verdien je er ook nog iets aan, en heb je een leuke dag!
  • Werk van boven naar beneden.
  • Ruim lekker de kasten op, en haal overal een doekje overheen. Ook over de plekken waar je normaal niet zo snel schoonmaakt, zoals de randen van fotolijstjes etc. Het is altijd veel werk, maar als je klaar bent lucht het altijd op.
  • Het laatste wat ik zou aanraden, de ramen lappen. Als de ramen weer schoon zijn, dan kan het zonnetje weer lekker naar binnen schijnen! 

2. Bloemetjes en planten

 

Buiten groeien alle bloemetjes en planten weer mooi en groen. Nu is het ook weer tijd om de bloemetjes en planten in huis te halen.

 

  • Zet een mooie bos bloemen neer. Kies niet altijd voor de standaard boeketten bij de bloemist. Kies zelf wat verschillende soorten bloemen uit en maak een mooi uniek boeket. De trend op dit moment zijn ook wildboeketten. In wildboeketten zijn heel veel verschillende soorten bloemen verwerkt en ook wilder bij elkaar gebonden.
  • Ga elke ruimte in je huis af om te kijken waar je planten zou willen toevoegen. Soms heb je planten staan die helemaal op zijn, dan is het weer de hoogste tijd om ze te vervangen. Je kan er voor kiezen om 1 grote plant neer te zetten, of een combinatie van planten op verschillende hoogtes. Zodat je echt een frisse groene hoek creëert.
  • Nieuwe trend op het gebied van planten zijn luchtplanten. Die hangen in een metalen frame of een glazen bol. Die groeien van lucht en water, je hebt ze in meerdere kleuren, maten en soorten. Je kan daarin ook wisselen met de frames waar ze inzitten. Een leuke website waar je ze kan kopen is www.luchtplantjes.nl.
  • Tegenwoordig heb je bij de tuincentrums ook mooie nep bloemen. Wil je iets anders dan kaarsen neerzetten, kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om allemaal kleine vaasjes bij elkaar te zetten. In die kleine vaasjes kan je er dan voor kiezen om voor nep bloemen te gaan, zodat je er de hele lente van kan genieten.

3. Pastelkleuren en luchtige materialen

 

In de winter heb je vaak gebreide plaids, kleedjes en kussens met een hoog aaibaarheidsgehalte. In het voorjaar mag het allemaal wat luchtiger en kleurrijker. Wissel je kussens en gordijnen met luchtige materialen zoals bijvoorbeeld linnen of jersey.

 

Om het voorjaarsgevoel in je interieur te versterken kan je kiezen voor woonaccessoires in pastel kleuren. Pastel kleuren passen perfect bij het voorjaar! Dit komt omdat het zachte, frisse kleuren zijn die je interieur oplichten.

 

Belangrijkste van je woning is dat de basis goed is, en neutraal. Als je die voor elkaar hebt, kan je elk seizoen de woonaccessoires aanpassen in je woning zonder veel geld kwijt te zijn. Je hebt dan elke keer weer een andere look and feel. Denk aan kussens, vaasjes en andere kleine woonaccessoires.

 

Ik hoop dat ik je wat leuke tips hebt kunnen geven over wat je kan doen met de voorjaarskriebels. Ik ga er zelf ook mee beginnen in mijn eigen huis. Ik zal de foto's met jullie delen op Instagram en mijn portfolio.

 

Liefs ❥ Little Deer

Commentaar schrijven

Commentaren: 0

INSTAGRAM